Barça in zetel naar zege bij City

FC Barcelona is dicht bij een plaats in de kwartfinales van de Champions League. De Catalanen wonnen het eerste duel in de achtste finales met 2-0 bij Manchester City. De return is op woensdag 12 maart in Spanje.

Manchester City liet vanaf het begin het initiatief aan Barcelona en loerde op counters. Naarmate de eerste helft vorderde, toonden de Engelsen wat meer lef en dat leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het Spaanse doel.

Zo zorgde Vincent Kompany met een kopbal voor chaos in het doelgebied, waarbij doelman Victor Valdes als reddende engel optrad. Verder was Alvaro Negredo met twee schoten en een kopbal dreigend. De Catalanen moesten het voor de rust hebben van schoten van afstand van Lionel Messi (over) en Xavi Hernandez (gestopt).

Demichelis trekt aan noodrem

Tien minuten na de rust kreeg de thuisclub een gevoelige tik te verwerken. Na slordig balverlies van Jésus Navas, brak Messi door en zag Martin Demichelis zich genoodzaakt aan de noodrem te trekken. Dat vergrijp leverde hem rood op en Barcelona een strafschop, die door Messi werd benut.

In het vervolg van de tweede helft ging Barcelona op zoek naar meer, maar moest het alert blijven bij counters. In de slotfase drong City nog fel aan en ontsnapte Barcelona enkele keren aan de gelijkmaker. In de slotminuut rondde Dani Alves echter een vloeiende combinatie af met de tweede treffer van Barcelona.