PSG op drempel kwartfinales CL

Paris Saint-Germain heeft een uitstekende uitgangspositie verworven voor het bereiken van de kwartfinales in de Champions League. De Franse club won in Duitsland de heenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de achtste finales met 4-0.

PSG, met Gregory van der Wiel opnieuw in de basis (de voorgaande vijf CL-duels speelde hij van de eerste tot de laatste minuut), ging voortvarend van start. Blaise Matuidi onderschepte de bal op het middenveld, kreeg de bal even later terug in de zestien en schoof beheerst met links binnen.

Even later kon Zlatan Ibrahimovic er al 2-0 van maken, maar hij schoot de bal recht in de handen van doelman Salvatore Sirigu

Twee keer Ibrahimovic

De Zweedse aanvaller herstelde die 'fout' nog voor de rust met twee treffers, één vanaf de strafschopstip en een met een verwoestende uithaal met links van net buiten het strafschopgebied.

Na rust probeerde Bayer het met Stefan Reinartz voor Simon Rolfes en Julian Brandt voor Son Heung-Min, maar die ingrepen haalden weinig uit. Een paar minuten nadat Spahic met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd werd de op het oog geldige vierde Franse treffer afgekeurd vanwege buitenspel van Ezequiel Lavezzi.

De 4-0 kwam er alsnog, vlak voor tijd. Invaller Yohan Cabaye stond aan het eind van een aanval over rechts en aarzelde niet.