NOS NieuwsAangepast

Burgemeester staat in voor Benno L.

Burgemeester Lenferink van Leiden (PvdA) verbindt zijn lot aan Benno L. Als de pedoseksueel opnieuw in de fout gaat, stapt Lenferink op. De burgemeester zei op een bewonersbijeenkomst dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Benno L. zich niet opnieuw aan kinderen zal vergrijpen.

De burgemeester heeft die overtuiging gekregen door gesprekken met hulpverleners en het OM, dat aan de voorwaardelijke vrijlating van de voormalige zwemleraar strenge voorwaarden verbonden heeft.

Benno L. woont al een week in Leiden, maar pas dit weekend werd dat openbaar door een artikel in NRC Handelsblad.

Bewonersbijeenkomst

Gisteren was er een opstootje bij de flat in Leiden waar Benno L. woont. Tientallen demonstranten wilden dat Benno L. zou vertrekken. Vanwege de ophef heeft de gemeente twee bewonersbijeenkomsten georganiseerd.

Ondanks het protest blijft Lenferink erbij dat Benno L. recht heeft op een tweede kans en een plek om te wonen. De burgemeester zei op Radio 1 dat Benno L. zich aan allerlei afspraken moet houden.

Altijd bereikbaar

Zo mag hij niet in de buurt van kinderspeelplaatsen komen en moet hij een enkelband dragen en altijd zijn telefoon opnemen. Het verzet tegen Benno L. is volgens Lenferink ook te wijten aan diens bekendheid. "Benno L. is toevallig bekend. Er zijn veel onbekende pedo's, die ook een plek krijgen," zei Lenferink.

Benno L. werd in 2011 veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van kinderen die bij hem op zwemles zaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl