NOS NieuwsAangepast

Overname Aldel loopt stuk

De kans dat Aldel wordt overgenomen door een nieuwe eigenaar is verkeken. Overnamekandidaat Roba Metals uit IJsselstein is vandaag afgehaakt. Volgens curator Henk Eshuis deed Roba Metals een te laag bod en stelde het bedrijf te veel voorwaarden.

De laatste strohalm voor de aluminiumsmelterij is nu een plan van de Raad van Commissarissen van Aldel. De commissarissen pleiten voor een kabel naar Duitsland zodat de Eemshaven goedkope Duitse stroom kan krijgen. Deze reddingspoging wordt onderzocht door Groningen Seaports en grootaandeelhouder/eigenaar van Aldel Gary Klesch.

De gieterij van Aldel is nog open. ''Deze blijft in ieder geval draaien tot 28 februari, tegen die tijd zal ook duidelijk moeten worden of er geloof is in dit plan'', aldus de curator. Volgens Eshuis zijn de eerste geluiden ''niet negatief''.

Sloopscenario

''Het is te hopen dat dit plan erdoor komt. Anders houdt het echt op en dan vrees ik het ergste.'' De curator voorziet in dat geval een ''sloopscenario'' waarbij de bezittingen van zowel de gieterij als de smelterij verkocht zullen worden. Waarschijnlijk zullen zich dan partijen melden die het bedrijf willen kopen om het vervolgens op te breken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl