Feyenoord laat NAC ontsnappen

Feyenoord heeft zichzelf in Breda tekortgedaan met een gelijkspel tegen NAC: 1-1. In de slotfase konden de bezoekers met een man meer niet doordrukken.

Feyenoord nam meteen het initiatief en de openingstreffer leek slechts een kwestie van tijd. Die kwam er na 25 minuten via Daryl Janmaat. De verdediger was de laatste station van een mooie aanval, waarbij Lex Immers de bal listig door zijn benen had laten lopen.

Poepon benut penalty

Even later had Jean-Paul Boëtius de 2-0 op zijn voet maar Jelle ten Rouwelaar redde. Tien minuten voor rust was het ineens 1-1 toen Miquel Nelom hands maakte en Rydell Poepon de penalty benutte. Graziano Pellè miste voor en na rust goede kopkansen.

In de tweede helft kwam Feyenoord nog goed weg toen Poepon voor het doel opdook, maar de bal huppelde naast.

Rood Perica

Bij NAC verving de Kroaat Stipe Perica tien minuten voor tijd Anouar Hadouir. Zijn eerste actie, een charge op Feyenoorder Darryl Janmaat, leverde hem direct rood op. Feyenoord zette daarna flink aan, kreeg ook een aantal goede kansen, maar de thuisploeg hield ternauwernood stand.

Koeman

"We waren veel beter", zei Ronald Koeman na afloop . "We hebben misschien wel acht grote kansen afgedwongen. Daar zit dan ook de pijn. We hebben ons grote overwicht niet in de stand tot uitdrukking kunnen brengen. En dat is zeker niet voor de eerste keer dit seizoen. Normaal gesproken maakt Pellé er minimaal één in dit soort situaties. Maar het kan natuurlijk ook bij hem wel eens een keer niet lukken in een wedstrijd. Ik verwijt hem niks, zoals ik mijn hele ploeg niets kan aanrekenen. Ze hebben gewoon goed gespeeld, maar de kansen niet afgemaakt. We waren daarbij ook niet echt gelukkig in de afwerking. Het balletje viel steeds net niet goed. Dat is heel jammer.''