Eindelijk weer zege Groningen

FC Groningen heeft voor het eerst sinds 22 december weer een eredivisieduel gewonnen. De ploeg van coach Erwin van de Looi was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.

De thuisploeg kende een droomstart, want met een knap schot vanaf zo'n twintig meter opende Tjaronn Chery al na drie minuten de score. De storm ging echter al snel liggen en Go Ahead knokte zich op het Groningse knollenveld terug in de wedstrijd.

De bezoekers werden voor rust ook enkele keren gevaarlijk, al bleven echt grote mogelijkheden uit. Erik Falkenburg, Deniz Türüc en Marnix Kolder schoten uit kansrijke positie over. Groningen stelde daar lange tijd weinig tegenover. Vlak voor rust had Chery na een knappe actie echter de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot net voorlangs.

Groningen na rust betere ploeg

In de tweede helft kwam Groningen beter voor de dag. De ploeg zocht meer de aanval en Go Ahead kwam onder druk te staan. Chery was met een vrije trap gevaarlijk en Krisztian Adorjan schoot de bal tegen de lat.

Go Ahead kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar dat leverde niet meer dan afstandsschoten van Sjoerd Overgoor, Joey Godee en Türüc op. In de slotfase was de thuisploeg tot twee keer toe dicht bij de 2-0. Eric Botteghin en Gennaro Zeefuik vonden echter doelman Stephan Andersen op hun weg.