NOS VoetbalAangepast

Winst Barcelona en Atlético Madrid

FC Barcelona en Atlético Madrid hebben in de Spaanse competitie geen steken laten vallen. Barcelona rolde in Camp Nou Rayo Vallecano met 6-0 op en Atlético klopte in Madrid Real Valladolid: 3-0.

Messi voorbij Telmo Zarra en naast Raúl

Bij Barcelona was Lionel Messi twee keer trefzeker. Zijn eerste doelpunt was zijn 336ste in het shirt van Barça. Daarmee loste Messi Telmo Zarra af als meest scorende speler voor één Spaanse club. Zarra schoot halverwege de vorige eeuw 335 keer raak voor Athletic de Bilbao.

Met zijn tweede treffer kwam Messi op gelijke hoogte met Raul, die voor Real Madrid 228 competitiedoelpunten in de Primera División maakte. Alleen de Mexicaan Hugo Sánchez (Real, 234) en Zarra (Bilbao, 251) vonden het net vaker in de Spaanse competitie.

Snelle treffers

Barcelona en Atlético wilden beide geen onnodige energie verspillen aan de vooravond van hun Champions League-kraker tegen respectievelijk Manchester City (dinsdag) en AC Milan (woensdag). Barça leidde al na 6 minuten en stond bij rust met 2-0 voor. Atlético was nog sneller klaar, want al na vier minuten hadden Raúl García en Diego Costa gescoord. Diego Godín maakte in de 74ste minuut de derde goal van Atlético.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl