ADO Den Haag wint bij Roda JC

ADO Den Haag is niet langer hekkensluiter in de eredivisie. ADO won het degradatieduel bij Roda JC met 1-0, dat de laatste plaats van de Hagenaars overnam.

De ploeg van trainer Henk Fraser had vorige week met afwachtend voetbal verrassend een punt gepakt bij Vitesse en besloot dezelfde tactiek te hanteren in Kerkrade. Het leverde een saaie eerste helft op met slechts een paar kansjes.

Mike van Duinen verscheen uit een counter vrij voor Roda-doelman Filip Kurto, die de bal simpel kon keren. Uit de daaropvolgende corner kopte Mathias Gehrt van dichtbij naast. Gehrt kreeg nog een tweede grote kans, op slag van rust, maar schoot de bal tegen Kees Luijckx op, die op de doellijn stond.

Roda niet gevaarlijk

Roda had weliswaar het beste van het spel en ook het meeste balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk. Guus Hupperts won een sprintduel, verschalkte ADO-doelman Robert Zwinkels, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Een handsbal van Roda-verdediger Ard van Peppen werd niet waargenomen door arbiter Kevin Blom.

Kort na rust kwam ADO op 1-0 via Mitchell Schet. Kurto kon Yanic Wildschut van scoren afhouden, maar was kansloos op de rebound van Schet.

ADO beperkte zich daarna tot verdedigen en Roda was amper in staat het Haagse kordon te doorbreken. Mitchell Donald kreeg een beste kans, maar zijn kopbal belandde recht in de handen van Zwinkels, die diep in blessuretijd ook Wiljan Pluim nog van scoren hield.