NOS NieuwsAangepast

Gouden Beer voor Chinese film

De belangrijkste prijs van het Internationale Filmfestival in Berlijn, de Gouden Beer, is toegekend aan Black Coal, Thin Ice (Bai Ri Yan Huo) van de Chinese regisseur Diao Yinan.

De prijs voor beste acteur ging ook naar die film. Liao Fan speelt de rol van een oud-politieman die als privé-detective een serie mysterieuze moorden onderzoekt.

Boyhood

Wes Andersons The Grand Budapest Hotel, over een conciërge in een Europees hotel in het interbellum, kreeg de juryprijs. Beste regisseur werd de Amerikaan Richard Linklater. Over Boyhood deed hij twaalf jaar. De film volgt een jongen en zijn familie tussen zijn vijfde en het jaar dat hij 18 wordt.

Tot beste actrice werd de Japanse Haru Karoki gekozen, voor haar rol in The Little House van regisseur Yoji Yamada. De film gaat over een geheime liefdesgeschiedenis in Japan, tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

Jury

De achtkoppige jury van de 64ste editie van het filmfestival in Berlijn stond onder voorzitterschap van de Amerikaanse regisseur en producer James Schamus. Er werden 400 films vertoond in elf dagen. 23 films werden toegelaten tot de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl