NOS SportAangepast

Skeletonner Tretjakov pakt goud

Na vorig jaar wereldkampioen geworden te zijn, heeft skeletonner Aleksander Tretjakov ook olympisch goud gewonnen. De 28-jarige Rus was over de vier runs 0,81 sneller dan Martins Dukurs.

De Let (wereldkampioen in 2011 en 2012) greep bij de vorige Spelen ook al zilver, maar toen voor Tretjakov, die brons pakte. In Sotsji was de Amerikaan Matthew Antoine goed voor brons op 2,97 van Tretjakov.

Vrijdag was Tretjakov in beide runs het snelste. Dat leverde hem 0,56 voorsprong op Dukurs op. De Let was zaterdag in de derde run sneller, maar het verschil van 0,02 zette geen zoden aan de dijk en in de laatste gang door het ijskanaal liep Tretjakov verder uit (56,02 om 56,29).

Daly valt terug na mislukte run

De strijd om brons beloofde spannend te worden, want na drie runs had Antoine maar 0,04 voorsprong op John Daly. Zijn landgenoot vergooide in de vierde run echter zijn kansen op het erepodium.

Na enkele meters raakte het sleetje van Daly uit het juiste spoor, waarna hij zich nog wel wist te herstellen, maar het leed was al geschied. De Amerikaan verloor 1,81 op zijn landgenoot Antoine en duikelde naar de vijftiende plaats.

Voor Dukurs was de tweede plaats achter een skeletonner uit het gastland van de Spelen een déjà vu. In 2010 ging de Let na drie runs nog aan de leiding, maar de titel ging in Vancouver uiteindelijk nog naar de Canadees Jon Montgomery.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl