NOS NieuwsAangepast

Twitter helpt dakloze naar Jamaica

Een Engelse vrouw heeft via crowdfunding een Jamaicaanse dakloze geholpen met de terugkeer naar zijn geliefde geboorteland. In vijf dagen tijd haalde Jenny Baker zo'n 12.500 euro op met de actie 'Get Michael Home'.

Tijdens een toevallige ontmoeting vorige week in de Londense wijk Dalston raakten de twee aan de praat. "Michael wou geen geld of sterke drank, maar wel een glas frisdrank", zegt Baker.

De 64-jarige Michael vertelde dat hij ooit met zijn moeder naar Engeland was gekomen om een beter leven op te bouwen. Nadat zijn moeder was overleden, raakte hij dakloos.

Weer gelukkig

"Het enige wat hij nog wil, is een terugkeer naar Jamaica, waar hij weer gelukkig zou kunnen zijn", vertelt Baker. "Ik beloofde Michael dat hij over een jaar weer in Jamaica zou zijn."

Ze plaatste een oproep via de crowdfundingsite gofundme.com en ook riep ze hulp in via Twitter. Het doel was om een kleine 10.000 euro binnen te halen. Dat bedrag werd ruimschoots overschreden, door donaties van ruim 1200 mensen.

Michael reageerde volgens Baker koel op het goede nieuws. "Maar in zijn ogen zag ik hoe overdonderd, aangegrepen en geëmotioneerd hij was, hoewel ik eerst niet zeker wist of hij mij geloofde."

Ambassade

De komende tijd wil Baker de dakloze een bed, sanitaire voorzieningen en kleren aanbieden. Verder gaat ze bij de ambassade advies inwinnen over de aanstaande reis van Michael.

"Dit hele gebeuren laat maar weer eens zien hoe mooi de wereld kan zijn", weet Baker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl