NOS SportAangepast

Yarnold met overmacht naar goud

Skeletonster Elizabeth Yarnold heeft in Sotsji met groot vertoon van macht de olympische titel voor zich opgeëist. De Engelse bleef na vier runs in het ijskanaal van het Sanki Sliding Center de Amerikaanse Noelle Pikus-Pace 0,97 voor en bezorgde Groot-Brittannië het eerste goud van deze Spelen. De Russin Jelena Nikitina greep op 1,41 brons.

De 25-jarige Yarnold werd in de laatste WB-wedstrijd slechts negende. Dat bleek geen voorbode voor een mindere vorm, want de Engelse noteerde in alle runs de snelste tijd. Haar concurrenten waren kansloos, al had Nikitina wel betere starttijden. De Russin bleek echter een mindere pilote dan Yarnold.

Zilveren comeback Pikus-Pace

In 2012 had ze WK-brons gewonnen, maar dit seizoen brak Yarnold pas door. Ze boekte haar eerste WB-zeges, stond in zeven de acht wedstrijden op het podium en de wereldbeker met grote voorsprong. Het sprookje van Pikus-Pace kreeg een happy end. De Amerikaanse liep de Spelen in Turijn mis wegens een beenbreuk, viel in Vancouver in 2010 als favoriete net buiten de prijzen en hing haar slee aan de wilgen en werd opnieuw moeder.

In 2012 begon het weer te kriebelen bij de inmiddels 34-jarige Amerikaanse, die in 2007 wereldkampioene werd. Sinds haar rentree boekte Pikus-Pace zes zeges in het WB-circuit en slot ze haar loopbaan in Sotsji af met zilver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl