NOS NieuwsAangepast

Taakstraf voor doodrijden viertal

De rechtbank in Breda heeft de vrachtwagenchauffeur veroordeeld die op 1 oktober 2010 bij Sprang-Capelle achter op een personenauto botste. De bestuurster en drie kinderen kwamen om het leven. Ze waren op weg naar de Efteling.

De vrachtwagenchauffeur (32) kreeg de maximale werkstraf van 240 uur. Als hij opnieuw in de fout gaat, is hij bovendien een jaar zijn rijbewijs kwijt.

Telekids

De 42-jarige vrouw had vier kinderen in de auto, onder wie haar dochter van 8. Ze gingen naar het attractiepark voor een opname van het tv-programma Telekids. De kinderen waren leerlingen van de Amsterdamse dansschool Lucia Marthas. Het vierde kind raakte zwaargewond.

File

Op de A59 bij Sprang-Capelle moest de vrouw remmen voor een file bij de afslag naar de Efteling. Tussen haar auto en de vrachtwagen die op haar botste, zat een legervoertuig. Dat kon nog uitwijken. Vervolgens reed de vrachtauto op de auto met de slachtoffers. Hun auto vloog toen tegen een vrachtwagen voor hen en raakte ingeklemd tussen de twee trucks.

Bij de kettingbotsing waren in totaal zes voertuigen betrokken, op de personenauto na allemaal vrachtwagens.

Rechtbank

De rechtbank verwijt de chauffeur dat hij te dicht op het legervoertuig reed, waardoor hij geen overzicht had. De man kon zo de weg niet overzien en niet op tijd remmen voor de file.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl