NOS NieuwsAangepast

"Ontbreken spoor wees op misdrijf"

Forensisch experts hebben in de garage van Els Borst niets gevonden waaraan de oud-minister haar dodelijke verwondingen heeft opgelopen, melden bronnen aan de NOS. Het ontbreken van zo'n plek op bijvoorbeeld een muur of een deur heeft politie en justitie woensdagavond tot de conclusie gebracht dat er sprake moet zijn van een misdrijf.

Bij een noodlottig ongeval wordt vrijwel altijd een plek gevonden met weefsel, haren of bloed van het slachtoffer. In de garage in Bilthoven is met speciale lampen gezocht, maar dat leverde niets op.

Uitermate moeilijk

Volgens bronnen bij de politie wordt het door het ontbreken van sporen op zo'n plek uitermate moeilijk om de dader of daders op te sporen.

Het is niet duidelijk of het onderzoek andere sporen heeft opgeleverd die de politie op weg kunnen helpen. Journalisten die in Bilthoven waren om verslag te doen, meldden dat het onderzoek de eerste dagen was gericht op de directe omgeving van het huis en de garage.

Wandelaars in bos

Een bos bij de woning was woensdag nog vrij toegankelijk voor wandelaars. Een dag later zagen verslaggevers politiemensen met speurhonden bij het huis.

Er zijn in de buurt geen ME'ers gezien die in moordonderzoeken vaak uiterst zorgvuldig in linie zoeken naar een mogelijk moordwapen.

De politie wil niet reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl