NOS NieuwsAangepast

CNN'er verhoord in afluisterzaak

CNN-presentator Piers Morgan is door de politie verhoord over afluisterpraktijken bij de krant Daily Mirror. Morgan was van 1995 tot 2004 hoofdredacteur van die krant.

De politie in Londen doet al ruim een jaar onderzoek naar kranten van de Mirror Group, waaronder de Daily Mirror. Redacteuren zouden uit sensatielust voicemails hebben gehackt en zo aan informatie zijn gekomen.

Morgan is op 6 december ondervraagd, zo is nu pas bekend geworden. De Brit heeft betrokkenheid bij het hacken van voicemails altijd ontkend. Hij presenteert inmiddels in de VS de CNN-talkshow Piers Morgan Live.

Tips

BBC-presentator Jeremy Paxman verklaarde in 2012 dat Morgan hem tijdens een lunch vertelde hoe zijn redacteuren toegang hadden tot voicemailberichten. Ook zou hij Paxman tips hebben gegeven over hoe hij zijn voicemail kon beveiligen. Morgan noemde Paxman daarna op Twitter "een ondankbare ellendeling".

Voor zijn tijd bij de Daily Mirror werkte Piers Morgan bij News of the World. De zondagskrant van mediatycoon Rupert Murdoch werd opgedoekt nadat was gebleken dat redacteuren de voicemail van het vermoorde meisje Milly Dowler hadden gehackt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl