Jos Verstappen heeft nieuwe baan

Jos Verstappen gaat aan de slag bij de City Racing in Rotterdam. De voormalig Formule 1-coureur wordt sportdirecteur. Hij moet ervoor zorgen dat bekende coureurs en oud-coureurs aan de start verschijnen van de tiende editie van het race-evenement. Red Bull heeft als eerste Formule 1-team al toegezegd te zullen komen.

Jos Verstappen reed tussen 1994 en 2003 acht seizoenen in de Formule 1. Hij scoorde zeventien WK-punten en wist tweemaal het podium te bereiken.

Zoon Max

Tegenwoordig is Verstappen vooral bezig met de begeleiding van zijn zoon Max, ook een talentvol coureur. Die won vorige week op 16-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd als autocoureur. Hij was de beste in een race van de Florida Winter Series. Dat is een winterkampioenschap dat wordt georganiseerd door de jeugdopleiding van Ferrari. De serie is opgezet als trainings- en leerschool voor aanstormende talenten.

Tijdens de komende editie van de City Racing op 31 augustus zullen zowel vader als zoon Verstappen in een raceauto te zien zijn. Op welk parcours de coureurs rijden, is nog onduidelijk. Vorig jaar moest het parcours ingekort worden door een tekort aan sponsoren.