NOS NieuwsAangepast

Kroes: veel banen in app-industrie

Van 1,8 miljoen banen nu naar 4,8 miljoen in 2018. Verdiensten die in dezelfde periode stijgen van 17,5 naar 63 miljard euro.

Neelie Kroes voorziet een rooskleurige toekomst voor de Europese app-industrie. "Dit geeft hoop gezien de huidige jeugdwerkloosheid", zegt de eurocommissaris.

Obstakels

In een onderzoek (pdf) dat de Europese Commissie liet doen, staat dat bedrijven in de EU die apps maken er wereldwijd goed voor staan.

Om verder te kunnen groeien, moet wel een aantal obstakels uit de weg worden geruimd.

Kroes: "Alle apps en mobiele apparaten zijn afhankelijk van breedband-netwerken. Maar het Europese telecom-landschap is versnipperd en beperkt. Met armzalige draadloze verbindingsmogelijkheden, verbindingen waarmee je moeilijk de grens over kunt, apps en diensten die worden geblokkeerd of gesmoord door netwerk-operators en hoge kosten om je mobieltje in het buitenland te kunnen gebruiken. In de wereld van morgen, waarin zelfs auto's online zijn en we voor onze gezondheid vertrouwen op apps, moeten deze problemen echt opgelost zijn."

Tekortkomingen

Volgens het onderzoek 'De omvang van de app-economie in de EU' ('Sizing the EU App Economy') staat dat 38 procent van de app-ontwikkelaars in de EU moeite heeft om te concurreren met salarissen in de VS.

Eenderde van de ontwikkelaars zegt dat opleidingen tot ontwikkelaar achterblijven. Dertig procent vindt dat beginnende app-ondernemers onvoldoende zakelijke ervaring hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl