NOS VoetbalAangepast

Oranje-vrouwen niet langs België

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben het belangrijke WK-kwalificatieduel met België niet kunnen winnen. Een beter Oranje kwam in Zwolle niet verder dan 1-1.

Voor rust was het eenrichtingsverkeer, maar de ploeg van bondscoach Roger Reinders kon zelden gaten in de verdediging van onze zuiderburen vinden.

Dat lukte Vivianne Miedema kort na rust wel. De rijzende ster uit Hoogenveen, die veel topclubs achter zich aan weet, vond vanaf zo'n zestien meter de kruising. Keepster Loes Geurts voorkwam direct daarna met een prima ingreep de 1-1.

Ondanks enkele goede kansen wist Oranje niet door te drukken en slikte het in de slotfase zelfs nog de gelijkmaker van Aline Zeler. Lieke Martens van Nederland werd kort voor tijd uit het veld gestuurd.

Beide landen kwamen door de remise aan kop in de groep met tien punten. Nummer drie Noorwegen heeft, met één punt minder maar nog twee duels tegoed, echter de beste papieren op rechtstreekse kwalificatie voor het WK. De tweede plek geeft mogelijk recht op een play-off. Het WK is in 2015 in Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl