NOS NieuwsAangepast

Flappy Bird wordt Flappy Bert

Drie dagen na het verwijderen van Flappy Bird uit de verschillende app-winkels, duiken op het internet verschillende kopieën op van het populaire spelletje.

Op de site Flappy Jam staan tientallen alternatieven op een rij, maar een van de opvallendste opvolgers van het vliegende vogeltje is misschien wel die van Sesamstraat: Flappy Bert.

Bert

In Flappy Bert wordt de bekende Sesamstraat-figuur Bert gedragen door een blauw fladderend vogeltje. Als Bert ergens tegenaan vliegt, roept hij om - hoe kan het ook anders - zijn vriend Ernie.

Het originele spel Flappy Bird werd zondag door de ontwikkelaar uit de winkels verwijderd, omdat hij vond dat door het grote succes zijn simpele leven verloren ging. Het is daardoor niet meer mogelijk om het spel te installeren.

Tikken op scherm

Voorzichtigheid is geboden bij het zoeken naar een alternatief voor het spel, waarschuwt Internetbeveiliger Sophos. Op het web zouden meerdere versies van Flappy Bird in omloop zijn die virussen bevatten.

Het spelletje van Sesamstraat is wellicht de oplossing. Wie de url van de site opent op zijn smartphone kan, net als bij Flappy Bird het vogeltje besturen door op zijn scherm te tikken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl