NOS NieuwsAangepast

Geen duidelijkheid na sectie Borst

Het is nog steeds niet duidelijk of oud-minister Els Borst is overleden door een misdrijf of door een ongeluk. Sectie van het lichaam door het Nederlands Forensisch Instituut heeft geen uitsluitsel gegeven.

Uit de sectie is gebleken dat Borst is overleden aan de verwondingen die op haar lichaam zijn aangetroffen. Maar het is niet duidelijk hoe ze die heeft opgelopen.

Buurtonderzoek

Els Borst werd maandagavond dood gevonden in de garage van haar huis. Omdat niet meteen duidelijk was hoe zij om het leven is gekomen, werd een groot onderzoek gestart.

In de woning van Borst is de politie nog steeds bezig met onderzoek, volgens woordvoerder Thomas Aling. Daarnaast loopt er ook nog een buurtonderzoek.

Vraag

De politie hoopt zo snel mogelijk uitsluitsel te kunnen geven over de doodsoorzaak, maar heeft nog geen idee hoe lang het onderzoek gaat duren. "Het onderzoek moet wel zorgvuldig gebeuren", zegt Aling. "Er zijn nog heel wat zaken te onderzoeken."

De belangrijkste vraag is hoe het letsel is ontstaan, zegt Aling. Over de aard van de verwondingen wil hij niets zeggen. Het tijdstip van overlijden heeft de politie nog niet kunnen vaststellen. Het lichaam van Els Borst is nog niet vrijgegeven.

"We hopen natuurlijk dat het onderzoek zo snel mogelijk is afgerond, maar het is een lastig onderzoek, we moeten het secuur doen. Het kan nog enige tijd duren voordat we een mogelijke richting kunnen geven in het onderzoek", zegt Aling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl