NOS NieuwsAangepast

Storm treft overstroomd Engeland

Het zuiden van Engeland maakt zich op voor een nieuwe dag vol storm en regen. Het Britse meteorologisch instituut waarschuwt voor zware windstoten en nieuwe overstromingen.

Veel rivieren zijn buiten hun oevers getreden en duizenden huizen staan al wekenlang onder water. Daar komt voorlopig nog geen einde aan. De BBC stelt dat er de komende dagen evenveel regen kan vallen als normaal in een maand.

Leger

Het leger is ingezet om inwoners te evacueren en zandzakken te plaatsen. Ook afgelopen nacht zijn weer mensen uit hun huis gehaald en naar veilige gebieden gebracht.

Er is veel kritiek op de regering; bewoners klagen dat de rivieren niet goed zijn uitgebaggerd en dat veel problemen voorkomen hadden kunnen worden.

Cameron

Premier Cameron heeft gisteravond toegezegd dat "een ongelimiteerd bedrag beschikbaar is om de getroffen gezinnen te helpen". Ook kondigde hij aan dat medewerkers van verzekeringsmaatschappijen de getroffen gebieden ingaan zodat mensen snel schadeclaims in kunnen dienen. Verder zijn er extra militairen beschikbaar om de regio te helpen.

Cameron zegde een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden af vanwege de overstromingen in zijn land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl