NOS NieuwsAangepast

Jarige Nijntje krijgt zeven ton

Nijntje, de creatie van tekenaar Dick Bruna, krijgt op 21 juni 2015 zeven ton cadeau. De BankGiro Loterij schenkt dat bedrag aan het Centraal Museum in Utrecht ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het wereldberoemde konijntje.

Met het geld wordt het atelier van Dick Bruna aangekocht en in het Centraal Museum ondergebracht. Ook wordt het dick bruna huis verbouwd tot "een interactief doe-museum''. Het dick bruna huis is een museum over het werk van Dick Bruna en onderdeel van het Centraal Museum.

Goed Geld Gala

Het Centraal Museum is een van de culturele instellingen die in de prijzen vielen tijdens het Goed Geld Gala, vanavond in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. De BankGiro Loterij kan dit jaar 62,5 miljoen euro verdelen onder 70 organisaties. Het is de helft van het geld dat Nederlanders het afgelopen jaar inlegden in de loterij.

Wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam krijgt bijna een miljoen euro. Het museum gaat het dak verder verbouwen tot 'stadsplein' met negen sculpturen die reageren op de elementen zon, water en wind.

De Museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik krijgt bijna een half miljoen voor de realisatie van een stationsgebouw in Hoorn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl