NOS NieuwsAangepast

Polare krijgt uitstel van betaling

Boekhandelketen Polare heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank. Er komt een bewindvoerder die gaat kijken of een doorstart mogelijk is.

Volgens advocaat Van der Kroef, woordvoerder van Polare, verwacht de directie van de keten dat de boekhandels op korte termijn weer opengaan. Bewindvoerder Van der Meent moet daarover beslissen.

Doorstart

De directie wil het liefst dat alle twintig winkels opengaan en wil voorkomen dat bij een doorstart individuele winkels worden overgenomen.

Vorige week vrijdag maakte Polare al bekend vandaag uitstel van betaling aan te vragen. Dat is doorgaans een opmaat naar een faillissement.

Reddingsplan

Leverancier CB, voorheen Centraal Boekhuis, en verschillende uitgevers hebben laten weten dat ze niet willen meewerken aan een reddingsplan.

CB zei dat het reddingsplan van Polare een te groot financieel risico met zich meebrengt. De boekhandelketen vroeg CB een miljoenenschuld af te schrijven. Bovendien heeft de leverancier geen vertrouwen in de toekomstige betalingen en aflossingen door Polare.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl