NOS NieuwsAangepast

Oerlemans naar Eyeworks USA

Tv-producent Eyeworks komt definitief in handen van het Amerikaanse bedrijf Warner Bros. Tegelijkertijd vertrekt eigenaar Reinout Oerlemans bij Eyeworks Nederland. Hij verhuist naar Los Angeles om Eyeworks USA te gaan leiden.

Vorige maand werd al bekend dat er gesprekken waren tussen de twee bedrijven en nu is de overname rond. Hoeveel Warner Bros betaalt is niet bekendgemaakt, maar naar verluidt gaat het om zo'n 200 miljoen euro.

Eyeworks is bekend van televisieprogramma's als de Nationale IQ Test, Sterren Dansen op het IJs en Flikken Maastricht. Formats van Eyeworks worden uitgezonden in vijftig landen. Het bedrijf was in 2012 goed voor een omzet van 250 miljoen euro.

Meer Europa

Warner Bros wil meer tv-producties in Europa opzetten. Het bedrijf is onderdeel van Time Warner, een van de grootste mediaconcerns ter wereld. Het bedrijf is bekend van films als Harry Potter en The Hobbit en tv-series als Dallas.

Het is niet de eerste keer dat Warner Bros een overname doet in Nederland. In 2011 namen de Amerikanen een meerderheidsbelang in het tv-bedrijf Blaz-Hoffski.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl