NOS NieuwsAangepast

Het einde van Flappy Bird

Het populaire spel Flappy Bird is verdwenen uit de App Store en de Play Store. De ontwikkelaar van het spel, de Vietnamees Dong Nguyen, kondigde zaterdagavond aan dat het spel na 22 uur niet meer te downloaden zou zijn.

Door het onverwachte succes van het vogeltje stond het leven van de ontwikkelaar op zijn kop. Media wilden alles van hem weten en daar zat hij eigenlijk niet op te wachten. Hij zegt op Twitter dat het spel zijn leven ruïneert en dat hij het spel inmiddels haat.

Onverwacht

De beslissing om het spel te verwijderen kwam voor veel mensen onverwacht. Het spel begon nog niet zo lang geleden aan een opmars in de hitlijsten en stond in 115 landen op de eerste plaats. Vrijdag werd er nog een update voor het spel uitgebracht waarin onder andere nieuwe vogels waren opgenomen. Nguyen verdiende naar eigen zeggen 50.000 dollar per dag aan het spel.

Een paar uur na de aankondiging van Nguyen dachten mensen dat het om een reclamestunt ging. Ook zou de ontwikkelaar juridische problemen hebben. Afgelopen week werd hij beschuldigd van plagiaat. Flappy Bird zou erg veel lijken op het spel Piou Piou. Nguyen sprak die beschuldiging op Twitter tegen.

Je kunt het spel nu dus niet meer downloaden. Maar mensen die het geïnstalleerd hebben, kunnen het wel blijven spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl