Heerenveen wint in Groningen

FC Groningen heeft voor de derde keer op rij een nederlaag geleden. De ploeg verloor in eigen huis met 3-1 van de noordelijke aartsrivaal sc Heerenveen.

Heerenveen had in de derby van het Noorden aanvankelijk het beste van het spel. De ploeg domineerde in de stromende regen, al leverde dit nog niet veel uitgespeelde kansen op. Groningen had het lang lastig, maar kroop gaandeweg de eerste helft meer uit zijn schulp en was via Eric Botteghin en Maikel Kieftenbeld gevaarlijk.

Duel in zeven minuten gespeeld

Na ruim een half uur ging het echter mis voor de thuisploeg, die binnen zeven minuten de wedstrijd compleet uit handen gaf. Rajiv Van La Parra opende met een fraai schot de score en Hakim Ziyech, die de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten kreeg, maakte er drie minuten later zelfs 2-0 voor Heerenveen van.

En nog was de gifbeker niet leeg voor Groningen. Kieftenbeld haalden met zijn handen een inzet van Alfred Finnbogason van de lijn. De middenvelder kon met rood vertrekken en de IJslander voerde vanaf de stip de score verder op.

Rood Otigba

Het duel was daarmee gespeeld en in de tweede helft gebeurde er lange tijd niets. Twintig minuten voor tijd kreeg Kenny Otigba echter rood omdat hij de doorgebroken Michael de Leeuw gevloerd had. Groningen kreeg weer wat hoop en was via De Leeuw dicht bij een treffer.

De storm ging echter al snel weer liggen, waarna Finnbogason nog een enorme kans voor de Friezen om zeep hielp. Vlak voor tijd wist Groningen alsnog te scoren. Stefano Marzo haalde Género Zeefuik onderuit, waarna De Leeuw een strafschop benutte.