Judo: goud en brons in Parijs

Judoka Linda Bolder heeft op imponerende wijze goud gewonnen bij de Grand Prix van Parijs. In een dikke minuut was ze klaar met haar finalepartij tegen de Franse Fanny Estelle in de categorie -70 kilogram (ippon). Ze volgt Kim Polling op die vorig jaar goud won in dezelfde categorie. Polling deed dit jaar niet mee vanwege een blessure.

In totaal won Nederland vier medailles op het traditioneel sterk bezette toernooi. Judoka's Henk Grol en Marhinde Verkerk veroverden eerder vanmiddag brons. Grol won in de klasse tot 100 kilo van de Franse favoriet Maxime Clement.

Bij de dames was de strijd om brons in de categegorie tot 78 kilogram een Nederlands onderonsje tussen Marhinde Verkerk en Guusje Steenhuis. Verkerk kreeg een straf minder dan Steenhuis en won zo brons. Gisteren won Anicka van Emden al brons in de categorie -63 kilogram.