NOS SportAangepast

Canadese 'Sister Act' in Sotsji

Zo vaak gebeurt het niet dat broers of zussen gelijktijdig deelnemen aan de Olympische Spelen, maar drie zussen die meedoen aan hetzelfde onderdeel is een unicum.

Kent het tennis al enige jaren de 'Sister Act' van Serena en Venus Williams, in de sneeuw is er nu het sprookje van de zussen Dufour-Lapointe. De drie zussen (Justine, Chloé en Maxine) uit Canada kwamen zaterdag in Sotsji alledrie uit op het onderdeel moguls.

En dat deden ze voortreffelijk. Justine (19), de jongste van de drie, won goud, Chloé (22) was goed voor zilver. Maxine (25), de oudste van de drie zusjes, bleef steken in de halve finales.

Maxine aan zijlijn

Maxine haalde de finale dus niet en moest de verrichtingen van haar jongste zusjes vanaf de kant volgen. NOS-verslaggever Kees Jongkind volgde haar daarbij. In zijn reportage is te zien hoe Maxine aan de ene kant haar teleurstelling moet verwerken over het missen van een finaleplaats en aan de andere kant hoopt dat haar zusjes het zo goed mogelijk doen.

En ze werd dus niet teleurgesteld door haar zusjes. Intussen is een waar mediacircus losgebarsten rond de zusjes, omdat alle journalisten de vrouwen willen interviewen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl