NOS NieuwsAangepast

Stromae est formidable

De Belgische zanger Stromae is de grote winnaar van de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, de Music Industry Awards (MIA). Hij won in alle acht de categorieën waarin hij was genomineerd.

Zo won hij de prijzen voor beste album en hit van het jaar.

Charmant stuntelig

Belgische media schrijven dat Stromae zijn dankwoorden in "charmant stuntelig Nederlands" van een papiertje las. Met een beeldje in zijn hand zong hij daarna zijn grote hit Formidable.

Met zijn acht MIA's brak hij het record van Milow, die in 2008 vijf awards won. Stromae (Paul van Haver) is ook in Nederland populair. Hij scoorde in 2010 een hit met Alors On Danse. Daarna kwamen Papaoutai en Formidable.

Prins Laurent

De show werd live uitgezonden op de Belgische televisie. Prins Laurent reikte de prijs voor het beste album uit. Opvallend was dat hij met een onbekende vrouw het podium op kwam lopen.

"Ik sta hier niet graag alleen, dus nu staan we hier samen", grapte hij, met een knipoog naar de mediaberichten over zijn vrouw prinses Claire die de laatste tijd de openbaarheid mijdt.

De Music Industry Awards worden sinds 2007 uitgereikt. Een vakjury van Vlaamse muziekjournalisten stelt de genomineerden per categorie samen, waarna het publiek op internet kan stemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl