Fris Feyenoord ruim langs NEC

Feyenoord heeft, na een valse start, in eigen huis met 5-1 gewonnen van NEC.

Rieks was in de openingsminuut al dicht bij de 1-0 (fraaie redding Erwin Mulder) en scoorde even later met een fantastische volley.

Feyenoord moest komen en deed dat ook. Immers maakte de gelijkmaker en Graziano Pellè rondde een voorzet op maat van Daryl Janmaat af. Hij miste kort daarna wel de penalty na een overtreding op Jean-Paul Boëtius.

Na rust nam Feyenoord afstand. Ruben Schaken maaide over de bal heen bij een voorzet van Lex Immers, Boëtius niet. En Pellè maakte er 4-1 van met een prachtig wreefschot. Søren Rieks miste na een charge op Christoph Hemlein ook een strafschop, waarna Boëtius op fraaie wijze het slotakkoord verzorgde.

"We begonnen slecht", analyseerde Ronald Koeman na afloop. "Dat was ook de verdienste van NEC, maar we vochten daarna terug. Het tempo ging omhoog en dan blijkt dat we goed kunnen voetballen. We hadden de wedstrijd kunnen beslissen voor de rust, maar dat hebben we verzuimd. Hoe dan ook, we zijn aardig op weg."

Over de gemiste strafschop van Pelle was Koeman duidelijk. et was alweer de derde misser van de Italiaan in vijf pogingen van elf meter. "Graziano Pellè is geen zekerheidje van elf meter. Hij beslist zelf of hij hem wel of niet neemt. Ik zag Tonny Vilhena er ook bij staan. Hij is ook een kandidaat bij ons voor strafschoppen. Ik kan me zo voorstellen dat Tonny de volgende gaat nemen. Daar moeten we het intern maar eens over hebben.''

Op de vermeende belangstelling van Swansea City wilde Koeman niet ingaan. "Ik weet niets van dat verhaal. Mijn zaakwaarnemer kijkt voor mij rond, maar ik beslis pas in maart, april, mei. Ik vind het Engels voetbal interessant, maar op dit ogenblik hou ik me daar niet mee bezig."