Invallers bezorgen NAC de punten

NAC Breda heeft zijn aanhang op de zesde thuisoverwinning van het seizoen getrakteerd. In een slechte wedstrijd werd Roda JC met 2-0 verslagen.

In de eerste helft moest doelman Filip Kurto twee keer ingrijpen om een treffer van de thuisploeg te voorkomen. Veel meer gebeurde er niet in beide strafschopgebieden.

Na rust viel er iets meer te beleven in Breda. Nadat Rydell Poepon een schitterende pass van Mats Seuntjens net niet tot een doelpunt had kunnen promoveren, verprutste Mitchell Donald drie beste kansen voor Roda.

NAC strafte die missers even later hard af. Invaller Adnane Tighadouin controleerde de bal, sneed naar binnen en passeerde Korto met een strak schot in de korte hoek.

Roda zocht de gelijkmaker, maar liep in de slotfase opnieuw tegen Bredase treffer aan. De eveneens ingevallen Stipe Perica geloofde in een diepe bal, won het duel met Kurto en schoof in een leeg doel binnen.