NOS NieuwsAangepast

Prinses Cristina blijft ontkennen

De Spaanse prinses Cristina is op Mallorca bijna zeven uur verhoord door de onderzoeksrechter. De zitting was achter gesloten deuren. Volgens een advocaat die de zaak bijwoonde, heeft ze alle beschuldigingen aan haar adres tegengesproken.

De prinses beantwoordde veel vragen van de rechter met "dat weet ik niet" en "daarop geef ik geen antwoord". Ook op vragen die schadelijk zouden kunnen zijn voor haar man in zijn rechtszaak, zou ze geen antwoord hebben gegeven.

De rechter legde haar vijftig rekeningen voor, waarvan de prinses gezegd zou hebben dat ze die nooit eerder had gezien. De rechter herinnerde de prinses eraan dat ze voor 50 procent eigenaar is van het bedrijf Aizoon en dat het opmerkelijk is dat ze niet wist wat er speelde.

Volgens de prinses had ze haar man alle vertrouwen gegeven en ging ze ervan uit dat het goed was.

Verbouwing

De prinses moest verschijnen voor dezelfde onderzoeksrechter die de corruptiezaak onderzoekt tegen haar man, Iñaki Urdangarin. Die zou hebben gefraudeerd met geld dat hij via een stichting verdiende. Het geld bracht hij onder in bedrijfjes, waarvan er één, Aizoon, voor 50 procent op de naam van de prinses staat.

Van de rekening van het bedrijf zou het stel grote privé-uitgaven hebben gedaan, onder meer voor de verbouwing van één van hun woningen. De rechter moet nu bepalen of hij voldoende bewijs heeft om de openbaar aanklager te vragen een proces te beginnen tegen de prinses. Bij een eerder verzoek was er volgens de aanklager onvoldoende bewijs.

Het kan nog maanden duren voor de rechter tot een besluit komt over de vervolging van de 48-jarige prinses Cristina, de jongste dochter van koning Juan Carlos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl