Eenvoudige zege Bayern München

Bayern München heeft de twaalfde competitiezege op rij geboekt. De recordkampioen won de uitwedstrijd bij 1. FC Nürnberg, de ploeg van trainer Gertjan Verbeek, zonder grote problemen (0-2).

Bayern bleef daardoor voor de 45ste keer op rij ongeslagen in de Bundesliga. De score in Neurenberg werd na ruim een kwartier geopend door Mario Mandzukic. Nog voor rust was Bayern dicht bij een grotere voorsprong, maar Arjen Robben trof de paal en Thomas Müller zag daarop een kopbal op de lat belanden. Vlak na rust verdubbelde aanvoerder Philipp Lahm wel de marge. Bayern behield door de zege een voorsprong van 13 punten op Bayer Leverkusen. Nürnberg blijft in de gevarenzone staan.

Trainer Gertjan Verbeek moet het voorlopig stellen zonder twee belangrijke spelers. Zowel Daniel Ginczek als Timothy Chandler raakte zwaar geblesseerd. Ginczek komt dit seizoen waarschijnlijk helemaal niet meer in actie vanwege een kruisbandblessure. Chandler is minimaal tien weken uitgeschakeld door een knieblessure. Beide spelers worden maandag geopereerd.

Dost trefzeker

Aanvaller Bas Dost heeft met een doelpunt bijgedragen aan de zege van VfL Wolfsburg op concurrent FSV Mainz 05. De voormalig topschutter van de eredivisie tekende na ruim een uur spelen voor de tweede treffer van de thuisploeg. Het duel eindigde in 3-0.

Wolfsburg was kort daarvoor op voorsprong gekomen door Ricardo Rodriguez, die na een overtreding op Dost een strafschop benutte. Luiz Gustavo maakte een kwartier voor tijd de derde treffer. Wolfsburg kwam door de overwinning op gelijke hoogte met Borussia Mönchengladbach, de nummer vijf van de ranglijst. Beide ploegen hebben 33 punten uit twintig duels.

Werder vernederd

Borussia Dortmund heeft zaterdag Werder Bremen voor eigen publiek vernederd. In het Weserstadion won de ploeg van trainer Jürgen Klopp met 5-1, de grootste uitzege van het seizoen. Door de ruime overwinning blijft Dortmund derde in de Bundesliga.

De bezoekers stonden bij rust al op een marge van twee doelpunten, dankzij Robert Lewandowski en Henrich Mchitarjan. Beide doelpuntenmakers waren in de tweede helft nogmaals trefzeker, nadat Manuel Friedrich de derde voor Dortmund had gemaakt. Werder, waarbij Eljero Elia na 55 minuten werd gewisseld, redde in de slotfase de eer via Levent Ayçiçek.