NOS SportAangepast

Schotse rugbyploeg flink gewijzigd

De Schotse rugbybondscoach Scott Johnson heeft voor het komende duel met Engeland de selectie flink aangepast. Vier spelers die er in de met 28-6 verloren wedstrijd tegen Ierland nog bij waren, hebben in het treffen met de aartsrivaal hun plek verloren.

Tim Visser ontbreekt uiteraard omdat hij nog niet fit genoeg is na zijn kuitbeenbreuk. Opvallender is dat Johnson ook zijn aanvoerder Kelly Brown aan de kant heeft geschoven voor debutant Chris Fusaro. Scrum-half Greig Laidlaw neemt de aanvoerdersband over.

Ook Richie Gray zit er niet meer bij. Hij is meestentijds zeker van een basisplaats, maar afgelopen week moest hij al genoegen nemen met een plek op de bank. Hooker Pat McArthur zit ook niet bij de hoofdmacht, zijn plek op de bank is ingenomen door de meer ervaren Scott Lawson. En Tommy Seymour maakt zijn Six Nations-debuut voor de tegen Ierland geblesseerd geraakte Sean Maitland.

De vijfde wijziging is die van Duncan Taylor, hij wisselt van plek met Matt Scott. Taylor verhuist dus naar de bank en Scott staat weer op zijn vertrouwde centre-positie.

Engelsen ongewijzigd

Veel wijzigingen dus door bondscoach Scott Johnson voor de wedstrijd om de Calcutta Cup tegen Engeland vandaag. Het Engelse team speelt wel in dezelfde samenstelling als in de laatste wedstrijd tegen Frankrijk. Die verloren de Engelsen, maar de bondscoach Stuart Lancaster heeft gezegd dat zijn spelers motivatie moeten putten uit dat verlies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl