ADO Den Haag pakt punt in Arnhem

Vitesse is er thuis niet in geslaagd om van ADO Den Haag te winnen. De nummer drie bleef tegen de nummer laatst op een 0-0 gelijkspel steken.

De bezoekende ploeg van interim-coach Henk Fraser begon sterk en kreeg voor rust twee goede kansen via Mike van Duinen. Hij schoot eerst voorlangs en Guram Kashia voorkwam daarna met een fraaie sliding dat hij kon scoren. Vitesse speelde bijzonder slordig en maakte veel fouten.

Vitesse dringt pas laat aan

Ook na rust kreeg hekkensluiter ADO uit de counter de beste kansen. De treffer bleef uit, omdat doelman Piet Velthuizen tot twee keer toe met een reflex schoten van Danny Bakker wist te keren. Pas in de slotfase drong Vitesse echt aan en in blessuretijd trof invaller Mike Havenaar met een schotje de paal.

Vitesse heeft nu vier wedstrijden op rij niet gewonnen in de eredivisie. De Arnhemmers dreigen de aansluiting met koploper Ajax en nummer twee FC Twente nu te verliezen.