NOS SportAangepast

Krajicek: komst Murray opluchting

Toen Stanislas Wawrinka, winnaar van de Australian Open, zich deze week terugtrok voor het ABN Amro-tennistoernooi, wilde toernooidirecteur Richard Krajicek toch nog een poging ondernemen om een andere wereldtopper naar Rotterdam te halen.

"Omdat Andy Murray al redelijk snel was uitgeschakeld op de Australian Open en pas over een paar weken zijn volgende toernooi speelt, wilde ik eens bij hem informeren of hij niet naar Rotterdam wilde komen volgende week", zegt Krajicek in een reactie. "En al snel kreeg ik van zijn management te horen dat hij daar wel interesse in had".

Concurrentie

Maar Krajicek wist toen nog niet dat hij met concurrentie te maken zou krijgen van een toernooi in Buenos Aires volgende week. "Daar had Rafael Nadal zich op het laatste moment teruggetrokken en kwam er dus veel budget vrij om in Murray te investeren. En zij hebben meer geld beschikbaar dan wij."

Donderdagavond kreeg Krajicek het verlossende telefoontje van het management van de Britse Wimbledon-winnaar. "Murray had met zijn coach Ivan Lendl overlegd en ze waren het eens dat dit toernooi goed in hun programma paste. Ik vind het mooi dat Murray laat zien dat hij graag bij ons in Rotterdam wil spelen, en dus niet voor het geld in Buenos Aires kiest."

Opluchting

En zo slaagde Krajicek er op het laatste moment toch in een absolute wereldtopper naar Rotterdam te halen. Na twee jaar Roger Federer, leek een tennisser uit de grote vier (Nadal, Djokovic, Federer, Murray) dit jaar te ontbreken in Ahoy. "Dat kan natuurlijk altijd gebeuren, en met spelers als Berdych, Del Potro en Tsonga hebben we ook dit jaar weer een breed deelnemingsveld. Maar de komst van Murray is wel een opluchting. Het is altijd fijn als je zo'n topspeler op je toernooi hebt."

Hoewel Murray al drie keer eerder in Rotterdam speelde en het toernooi in 2009 won, heeft Krajicek niet geprobeerd Murray in een eerder stadium vast te leggen voor deze editie. "Ik was niet zeker over zijn rug", verklaart Krajicek die keuze. "Hij heeft vorig jaar zoveel last van een rugblessure gehad dat ik niet een groot deel van ons startgeld in hem wilde investeren, met het riscio dat hij kort voor het toernooi zou afzeggen. "Maar in de Australian Open heeft Murray laten zien dat het weer goed gaat met zijn rug. Hij is weer fit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl