NOS NieuwsAangepast

"Pas op voor naheffing"

De belastingservice van de vakbond FNV waarschuwt mensen voor een naheffing over hun inkomen. "De arbeidskorting is versoberd en dat betekent voor veel mensen dat ze een naheffing krijgen", meldt de FNV. De bond vult jaarlijks voor bijna 300.000 mensen de belastingaangifte in.

"Voor inkomens boven de 40.248 euro is de arbeidskorting minder dan voorheen. Er wordt een korting toegepast van 4 procent op dit deel van het inkomen. Voor mensen onder dit inkomen kan dit juist een meevaller betekenen", zegt Tamara Tamis, cordinator van de Belastingservice.

De belastingservice waarschuwt, omdat de arbeidskorting niet altijd automatisch door de werkgever wordt ingehouden. Dan gaat het om mensen die bovenop hun gewone loon ook extra beloningen krijgen, zoals een dertiende maand. De naheffing kan oplopen tot 1173 euro, zegt de FNV. Maar meestal gaat het om een veel lager bedrag.

Restschuld

Volgens de bond moeten mensen met een restschuld op hun huis ook goed opletten bij de aangifte. Sinds 1 januari 2013 is de rente die ze over die schuld betalen, aftrekbaar. Tamis: "Het gaat hierbij om mensen die na 29 oktober 2012 een restschuld hebben opgebouwd. Zij kunnen deze de komende 10 jaar aftrekken voor de belasting".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl