Go Ahead en RKC in evenwicht

In de onderste regionen van de eredivisie heeft Go Ahead Eagles op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk.

De Deventenaren waren voor de rust heer en meester en kwamen op 1-0 dankzij een prachtig ingekrulde vrije trap van Jop van der Linden. Go Ahead nam daarna wat gas terug, maar een machteloos RKC kon niet profiteren.

RKC begon feller aan de tweede helft en kreeg al snel zijn eerste kans. Kenny Anderson stuitte van dichtbij op de bij Go Ahead debuterende doelman Stephan Andersen. De Deen was later echter kansloos toen een schot van Damiano Schet door Xandro Schenk van richting werd veranderd.

Go Ahead nam daarna het initiatief weer over en kreeg tal van kansen. Doelman Jan Seda hield stand bij de inzetten van onder anderen Joey Godee en Erik Falkenburg. In de slotminuut maakte Schenk zijn eerdere fout echter goed door van dichtbij in te tikken. Het Deventer feestje duurde niet lang, want kort daarna tekende Romeo Castelen met een scitterend schot voor de gelijkmaker.