NOS NieuwsAangepast

Lips gevlucht na fout rechtbank

Vastgoedontwikkelaar Roger Lips is waarschijnlijk op de vlucht geslagen na een fout van de rechtbank in Den Bosch. Die stuurde zijn advocaten in december een bericht dat Lips opnieuw zou worden vastgezet in verband met het afhandelen van zijn persoonlijke faillissement.

Lips is sindsdien op de vlucht. Volgens de rechtbank gaat het om een vergissing. De beschikking had niet naar de advocaten hoeven te worden gestuurd.

De vastgoedman werd eerder al een keer in faillissementsgijzeling genomen. Hij zou informatie achterhouden en vermogen proberen weg te sluizen. Door hem vast te zetten kan Lips gedwongen worden mee te werken.

Menselijke fout

De curatoren die het faillissement afhandelen, zeggen dat het lastig is om contact met Lips te krijgen. De vastgoedman wil niet zeggen waar hij verblijft. Ook komt hij niet opdagen bij zittingen.

Curator Flip Scheurs noemt de fout van de rechtbank "een menselijke fout". Het is vervelend, maar kan gebeuren, volgens de curator.

Lips leende honderden miljoenen euro's bij SNS Reaal voor de ontwikkeling van het mislukte winkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl