Heracles vergroot zorgen van ADO

ADO Den Haag heeft in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden. Heracles Almelo boekte de vijfde uitzege van het seizoen: 0-3.

ADO had zijn huiswerk niet goed gedaan. Van de laatste acht doelpunten van Heracles had Bryan Linssen er maar liefst vijf voor zijn rekening genomen. En uitgerekend de aanvaller opende in Den Haag al na een dikke minuut de score. Linssen zocht de combinatie met Mark Uth, kreeg de bal keurig in de loop teruggespeeld en liet doelman Gino Coutinho kansloos met een bekeken schuiver.

ADO machteloos

De thuisploeg wilde vervolgens wel, maar bleek machteloos. Tom Beugelsdijk en Gianni Zuiverloon kregen hun hoofd na een hoekschop wel tegen de bal, maar die vloog ver over of hobbelde in de handen van doelman Remco Pasveer. Heracles bleef eenvoudig overeind en kwam na ruim een half uur zelfs op 2-0. Mikhail Rosheuvel zette voor vanaf rechts en Uth knikte keurig binnen.

Heracles verliest man in vorm

ADO probeerde in de tweede helft wel de aansluitingstreffer te zoeken en was daar via Roland Alberg een keer dichtbij, maar de middenvelder schoot net naast. ADO gaf echter enorm veel ruimte weg en daar wist Heracles wel raad mee. De formatie van coach Jan de Jonge kreeg nog wel een fikse domper te verwerken, toen Linssen moest afhaken met een hamstringblessure.

Die aderlating in de aanval deerde de Heraclieden echter niet. Nadat Oussama Tannane al een reuzenkans gemist had (na een goede actie van Rosheuvel), werd het alsnog 0-3. Iliass Bel Hassani stoomde op, vond Uth en de Duitser liet Coutinho kansloos met een geplaatst schot.

Heracles werd de laatste twintig minuten slordig, maar creëerde desondanks nog enkele beste kansen. Ook ADO kwam zowaar enkele keren in het vijandelijke strafschopgebied, maar spannend werd het niet meer en Heracles boekte zijn vijfde uitzege van het seizoen.