NOS NieuwsAangepast

'Utrecht CS niet helemaal plat'

Niet het hele station en alle sporen gaan dicht als er dit jaar grote werkzaamheden plaatsvinden op en rond Utrecht CS. Er is geen sprake van een complete buitendienststelling. Dat zei minister Schultz in de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de SP.

De SP vindt het onbegrijpelijk dat bij de werkzaamheden delen van het station en spoor negen dagen lang dicht gaan. De werkzaamheden staan gepland in het pinksterweekeinde (8 en 9 juni) en in de zomervakantie van 9 tot 18 augustus.

Minister Schultz erkent dat er vertragingen en hinder zullen optreden, maar noemt dat onvermijdelijk. Er is volgens Schultz gekozen voor een aaneengesloten periode omdat er anders het hele jaar hinder zou zijn. Ook wordt de hinder beperkt doordat de werkzaamheden in vakantieperiodes zijn.

Onvermijdelijk

Staatssecretaris Mansveld komt in april met meer informatie over de invulling van de werkzaamheden bij Utrecht CS.

Volgens Schultz zijn de werkzaamheden echt nodig. Ze benadrukt dat in het spoor miljarden worden geïnvesteerd. Zo worden 130 van de 200 wissels vervangen.

"De werkzaamheden zullen gewoon een keer moeten plaatsvinden. Omdat er veilig en goed gewerkt moet worden zijn afsluitingen onvermijdelijk", aldus Schultz.

Onbegrijpelijk

De SP, die het "volledig platleggen van het drukste knooppunt van het land" onbegrijpelijk vindt, wilde van Schultz weten of er gedacht is aan een compensatieregeling voor reizigers die door de werkzaamheden gedupeerd worden. Schultz liet weten dat staatssecretaris Mansveld daar over gaat, en dat Mansveld in april met meer details komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl