NOS NieuwsAangepast

Veel heroïne in woning Hoffman

In het New Yorkse appartement van de overleden acteur Philip Seymour Hoffman (46) hebben agenten een grote hoeveelheid heroïne gevonden. De politie trof zeker vijftig kleine pakketjes met de drug aan en meer dan twintig gebruikte drugsnaalden.

De acteur werd zondag dood gevonden op de badkamervloer van zijn appartement, met een drugsnaald in zijn linkerarm. De politie gaat ervan uit dat hij is overleden door een overdosis, maar moet de doodsoorzaak nog officieel vaststellen. Dat gebeurt naar verwachting vandaag.

Opname kliniek

Op de meeste pakketjes stond 'schoppenaas' of 'hartenaas' geschreven of afgebeeld, straatnamen voor heroïne. Zeker vijf pakketjes waren leeg en lagen in de prullenmand. De pakketjes zijn op straat verkrijgbaar vanaf zo'n 4,50 euro.

Het was bekend dat Hoffman problemen had met drugsgebruik. Vorig jaar werd hij nog behandeld in een verslavingskliniek.

'Groots acteur'

De bekende acteur speelde onder meer in de films Scent of a Woman (1992), The Big Lebowski (1998) en Magnolia (1999). Voor zijn rol in Capote ontving hij in 2006 een Oscar. Hollywood-collega's noemden hem ''geweldig'', ''zeer getalenteerd'' en ''groots''.

Hoffman zou zondag zijn kinderen ophalen, maar kwam nooit opdagen. Hij laat zijn ex-partner, Mimi O'Donnell, en hun drie kinderen achter. De familie liet weten kapot te zijn van het verlies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl