NOS NieuwsAangepast

Ziekenhuis uren dicht door waterlek

Het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is vanmiddag uren dicht geweest vanwege een waterlekkage. De poliklinieken, de spoedeisende hulp, operatiekamers en de verloskamers waren gesloten.

Door een breuk in de waterleiding was de druk weggevallen. Om het lek te repareren werd het water in het hele ziekenhuis rond 13.00 uur afgesloten.

Acute gevallen

Alle afspraken voor de poliklinieken werden afgezegd, operaties werden uitgesteld en de spoedeisende hulp ging dicht. Er werden geen nieuwe patiënten opgenomen. Ziekenhuizen in Leeuwarden, Dokkum en Sneek namen acute gevallen over.

Voor de patiënten die al in Nij Smellinghe lagen, trof de kliniek noodmaatregelen. Er werden flessen, jerrycans en emmers met water ingezet.

Verouderde waterleiding

Het lek deed zich voor in het ketelhuis van het ziekenhuis. Volgens Peter Littooy van de Raad van Bestuur was een verouderde waterleiding mogelijk de oorzaak.

Het lek was rond 16.00 uur gerepareerd. Vervolgens werden de leidingen doorgespoeld, om besmetting met legionella te voorkomen. De afdelingen die werden gesloten, zijn inmiddels weer in bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl