NOS NieuwsAangepast

Luchtalarm na brand in Vlijmen

Op een industrieterrein in Vlijmen (Noord-Brabant) heeft een grote brand een aantal bedrijven in de as gelegd. De brand brak rond 14.30 uur bij een concern dat bouwmaterialen verhuurt en sloeg snel over naar naastgelegen bedrijven.

Bij de brand op het industrieterrein Vliedberg kwam veel zwarte rook vrij, die in de richting van het naburige Nieuwkuijk trok. De autoriteiten lieten de sirenes afgaan om mensen te waarschuwen. Ook waren de op- en afritten van de A59 bij Nieuwkuijk enige tijd dicht.

Waterschermen

De Vlijmense brandweer heeft hulp gekregen van collega's uit de regio. Ze hebben met waterschermen voorkomen dat een nabijgelegen chemisch bedrijf in brand is gevlogen.

De brand is inmiddels onder controle, maar nog lang niet geblust. Dat zal naar verwachting nog zeker enige uren duren. De brandweer laat de getroffen bedrijven gecontroleerd uitbranden.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Uit metingen is gebleken dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel handhaaft de brandweer vanwege de rook het advies aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl