NOS SportAangepast

Australische navigator Team Brunel

Andrew Cape is bij de komende Volvo Ocean Race de navigator op de Nederlandse boot Team Brunel.

Volgens schipper Bouwe Bekking was de Australiër absoluut zijn eerste keus: "Ik heb met hem rond de wereld gevaren en ook in andere wedstrijden. Je moet een team opbouwen op een zodanige manier dat je de beste mensen hebt." Volgens Bekking is het van groot belang om een goede navigator te hebben nu allle deelnemende boten hetzelfde zijn.

"Nu het one-design gaat worden is het belangrijk dat je de boot op de juiste positie legt. Als je net een beetje meer wind hebt dan de anderen ga je ook net een beetje harder. Het is daarom héél belangrijk dat je navigator helemaal top is."

Geen onbekende

Het is niet voor het eerst dat Andrew Cape meedoet aan de Volvo Ocean Race. Vijf keer eerder verscheen hij aan de start, de eerste keer in 1993. In de laatste editie maakte Cape deel uit van de bemanning van de Telefónica. Nog nooit wist hij de race te winnen, ook niet in 2005-2006 toen hij met Bouwe Bekking werkte op de Movistar.

De twaalfde editie van de Volvo Ocean Race start in oktober in het Spaanse Alicante. Bouwe Bekking had al drie andere bemanningsleden vastgelegd: De Nederlander Gerd-Jan Poortman, de Deen Jens Dolmer en de Spanjaard Pablo Arrarte. Voor de laatste vier leden van het team heeft de schipper een selectieprocedure opgestart die op Lanzarote zal worden afgerond. In juni hoopt Bekking zijn definitieve bemanning bekend te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl