NOS VoetbalAangepast

Robben scoort voor winnend Bayern

Bayern München heeft met grote cijfers gewonnen van Eintracht Frankfurt. De titelhouder was met 5-0 te sterk voor de laag geklasseerde ploeg, waarbij Arjen Robben één keer scoorde.

Bij de rust leidde de thuisclub met 2-0 door treffers van Mario Götze en Franck Ribéry. Na de pauze voerden Robben, Bonfim Dante en Mario Mandzukic de score verder op.

Robben, die het midweekse duel met VfB Stuttgart nog wegens een lichte blessure moest missen, begon op de bank en viel in de 65ste minuut in voor Xherdan Shaqiri. Binnen twee minuten kwam de international tot scoren.

Het nog steeds ongeslagen Bayern kwam door de zege op 53 punten, gevolgd door Bayer Leverkusen dat maar liefst dertien punten minder heeft. Borussia Dortmund staat zelfs op zeventien punten van de grote rivaal uit München.

Weer zege Verbeek

Waar HSV-trainer Bert van Marwijk in de strijd tegen degradatie zaterdag weer tegen een nederlaag opliep, lijkt collega Gertjan Verbeek met FC Nürnberg juist de smaak te pakken te hebben. De coach kon zondag voor de tweede keer op rij een zege bejubelen.

Hertha BSC, de ploeg van de trainer Jos Luhukay, kreeg op eigen veld een 1-3 nederlaag te incasseren. Vorige week zegevierde FC Nürnberg voor de eerste keer onder leiding van Verbeek in de Bundesliga: 4-0 tegen Hoffenheim.

In Berlijn kwam Nürnberg eerst nog wel op achterstand door een treffer van Adrian Ramos. Dankzij Markus Feulner en tweemaal Josip Drmic kon Verbeek toch weer drie punten bijschrijven, waardoor FC Nürnberg naar de vijftiende plaats klom. HSV staat voorlaatste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl