NOS SportAangepast

Stybar: totaal niet verwacht

Afgelopen donderdag pas hakte Zdenek Stybar de knoop door. Hij zou meedoen aan de WK veldrijden en die beslissing viel beter uit dan hij had durven dromen: "Dat ik wereldkampioen kon worden, had ik helemaal niet verwacht."

De laatste twee jaar is de Tsjech vooral actief op de weg en hij reed dit jaar alleen een paar kleinere veldritten. Na een verkenning van het parcours in Hoogerheide besloot hij het er toch op te wagen. "Ik ben in goede conditie en het parcours is heel goed voor mij, dus waarom zou ik het niet proberen?"

Ondanks de wereldtitel blijft Stybar zich ook komend jaar vooral richten op de weg. Maar hij wil zich wel wat vaker laten zien. "Ik ga volgend jaar een paar crossen doen, want met die trui aan is dat toch wel heel leuk."

Of hij de trui volgend jaar, als de WK bovendien in zijn eigen land zijn, zal verdedigen, weet hij nog niet. "Ik ga daar nog geen uitspraak over doen, want het moet wel in mijn schema passen."

Nys: tweede hoogst haalbare

De Belg Sven Nys, die lang met Stybar aan kop reed en in de laatste ronde werd gelost door de Tsjech, vond Stybar een terechte winnaar. "Wij waren de sterkste renners in koers."

De aftredend wereldkampioen kon goed leven met zijn zilveren medaille. "Ik heb gevochten voor wat ik waard was en tweede was het hoogst haalbare."

Van der Haar diep teleurgesteld

Lars van der Haar kwam als zesde over de streep. De Nederlandse troef was zwaar teleurgesteld. Na een goede start leek hij lang op weg naar het brons, maar valpartijen en problemen met zijn fiets wierpen hem uiteindelijk terug. "Ik heb veel pech gehad. Een paar keer gevallen."

Bij één val kreeg hij de Belg Kevin Pauwels over zich heen. "Die kerel komt er weer overheen. Net als vorig jaar rijdt hij me nu weer in Hoogerheide onderuit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl