NOS VoetbalAangepast

Boschker en Wisgerhof stoppen

Sander Boschker en Peter Wisgerhof zetten na dit seizoen een punt achter hun voetballoopbaan. De doelman en de verdediger van FC Twente maakten dit zondag na de wedstrijd tegen SC Cambuur (3-1 zege) bekend.

Zowel de 43-jarige Boschker als de 34-jarige Wisgerhof kan niet meer op een basisplaats rekenen. Doelman Boschker kampt de laatste jaren vooral met blessures, verdediger Wisgerhof komt niet voor in de plannen van de huidige technische staf.

Boschker: debuut in 1989

Boschker zit in het seizoen 1989/90 voor het eerst bij de selectie van FC Twente. Op 26 november 1989 maakt hij zijn debuut, maar de keeper moet tot 1991 wachten op een vaste basisplaats. Boschker groeit daarna uit tot een belangrijke speler van FC Twente.

In 2001 pakt hij zijn eerste prijs. PSV wordt in de finale van de KNVB-beker verslagen. Boschker blinkt uit in de beslissende strafschoppenserie. Hij stopt de inzetten van John de Jong, Ronald Waterreus en Joonas Kolkka.

Periode Ajax

In 2003 besluit Boschker zijn contract bij Twente niet te verlengen. Hij verkast naar Ajax. Daar weet Boschker nooit uit te groeien tot basiskracht en hij moet in het tweede seizoen zelfs genoegen nemen met een plek op de tribune.

In de zomer van 2004 keert hij terug bij Twente, waar hij weer de eerste doelman wordt. Op 12 november 2006 verbreekt Boschker het clubrecord door zijn 424ste competitiewedstrijd te keepen. Hij passeert met dat aantal clublegende Epi Drost.

Landstitel met Twente

Hoogtepunt in de carrière van Boschker is het behalen van de landstitel in 2010. In het volgende seizoen verovert Twente de Johan Cruijff-schaal. Ook de beker wordt in dat seizoen bemachtigd. Aan het begin van de jaargang 2011/12 wordt de Johan Cruijff-schaal met succes verdedigd.

In 2010, een maand na het kampioenschap van Twente, speelt Boschker zijn enige interland. Het Nederlands elftal wint de oefenwedstrijd tegen Ghana met 4-1. Boschker gaat vervolgens als derde doelman achter Maarten Stekelenburg en Michel Vorm mee naar het WK 2010 in Zuid-Afrika. Boschker speelt in totaal 691 wedstrijden in zijn carrière.

Wisgerhof: van Vitesse tot Twente

Wisgerhof begint in 1999 zijn loopbaan op het hoogste niveau bij Vitesse, maar bij de club uit Arnhem weet hij nooit door te breken in de hoofdmacht. Hij speelt slechts vijftien wedstrijden en wordt vervolgens verhuurd aan aartsrivaal NEC.

De Nijmeegse club neemt hem in het seizoen daarop definitief over. Wisgerhof groeit uit tot publiekslieveling en speelt in totaal 8,5 jaar voor NEC. In de winterstop van het seizoen 2008/2009 vertrekt Wisgerhof naar Twente, waar hij een jaar later met Boschker kampioen van Nederland wordt. Hij wint ook één keer de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff-schaal.

Wisgerhof komt ook uit voor het Nederlands elftal. Hij maakt op dertigjarige leeftijd zijn debuut voor Oranje. Bert van Marwijk haalt de verdediger in oktober 2010 bij het Nederlands elftal. Uiteindelijk speelt hij twee interlands. Tot op heden heeft Wisgerhof in zijn hele carrière 516 wedstrijden (27 doelpunten) gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl