Twente loopt in op koplopers

FC Twente is twee punten dichter bij Ajax en Vitesse gekomen dankzij een verdiende 3-1 zege op SC Cambuur.

FC Twente begon sterk, zakte snel weg en stond plots achter. Rasmus Bengtsson trok even aan de arm van Bartholomew Ogbeche en Ramon Leeuwin benutte de toegekende penalty.

De Tukkers leken wakker geschud. Ze schakelden een tandje bij en kregen kansen. Zo schoot Roberto Rosales bijna raak en trof Luc Castaignos de paal.

Castaignos vergat kort na rust nog raak te koppen, maar deed dat tien minuten later wel: 1-1. Even later verkeek keeper Leonard Nienhuis zich op een schot van invaller Shadrach Eghan: 2-1.

Twente was nu combinerend de baas op het veld en kwam dankzij een kopbal van Bengtsson verdiend op 3-1.