NOS NieuwsAangepast

Zeker 90 doden bij aanval Aleppo

In de Syrische stad Aleppo zijn bij een helikopteraanval door het leger zeker 90 doden gevallen. De aanval was gisteren. Het Syrian Observatory for Human Rights zei kort na de aanval dat er 23 doden waren, allemaal burgers.

Vandaag is volgens de mensenrechtenorganisatie duidelijk geworden dat er veel meer slachtoffers zijn gevallen. Een woordvoerder in Londen zegt dat onder de doden dertien kinderen zijn.

Vaten vol explosieven

Vanuit de legerhelikopters werden vaten vol explosieven en spijkers gegooid. De combinatie had een extra vernietigende uitwerking, zegt het Syrian Observatory for Human Rights. Door de kracht van de explosies werden gebouwen met de grond gelijkgemaakt.

Ook kwam een bom terecht op een tankwagen vol benzine die explodeerde en tientallen auto's in de buurt in brand zette.

Woedende bewoners

Veel bewoners die de aanval overleefden, reageerden woedend dat het Westen nog steeds niet ingrijpt. Een man schreeuwde naar een cameraman: "Jullie willen een politieke oplossing voor de burgeroorlog. Hier is de oplossing!" Hij wees naar twee verkoolde lichamen op straat.

De man doelde op de Syrië-top van vorige week in Genève waar de opstandelingen en de regering van president Assad niet nader tot elkaar konden komen.

De strijd tussen Assad en de opstandelingen begon in de zomer van 2012 en heeft al aan zeker 136.000 mensen het leven gekost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl